Tanszéki terv 1. – 2014

dunapart utcakép ff1

Az osztatlan ötéves képzés tárgya – csak a tervezési szakirányon – a 2014-es tavaszi félév gyűjtőoldala.

Tárgyfelelős: SUGÁR Péter DLA
– oktatók: Benczúr László, Kemes Balázs, Marosi Bálint;
A tárgy kimérete heti 3 óra gyakorlat
Kreditpont értéke 3
KÖVETELMÉNY: félévközi jegy

A tárgy egyik célja, hogy a hallgató több kisebb építészeti, belsőépítészeti, környezetrendezési, tárgytervezési, grafikai, stb. részfeladat megoldásán keresztül tapasztalja meg egy építészeti probléma összetettségét.

A hallgatói munkák prezentációi:

 banner 01 hely  banner 02 konc  banner 03 csereskicc  banner 04 cserekonc  banner 05 zoomFF  banner 06 vég3

A félév folyamán egyszerű, alapvető, de kreativitást igénylő funkciókat kell megoldani más- és más prezentációs formákban (rajz, modell, fotó, film, hang, kép), egyénileg és kiscsoport-munkában (3-fős teamekben). Az építészeti szituációs gyakorlatok helyszínéül a pesti Duna-part fog szolgálni. A cél az építészeti kifejező eszközök kreatív módon való használata és a prezentáció műfajának a gyakorlása. Minden feladatot más-más prezentációs eszközzel kell megjeleníteni. Az egyéni és csoportos prezentációkat a tanárok és a többi hallgató egyaránt megvitatja és értékeli.


Nagyobb térképre váltás

A tárgy egyik célja, hogy a hallgató több kisebb építészeti, belsőépítészeti, környezetrendezési, tárgytervezési, grafikai, stb. részfeladat megoldásán keresztül tapasztalja meg egy építészeti probléma összetettségét. Másik célja, hogy a tárgy félévente meghatározott konkrét feladatain keresztül a hallgató megismerje a tanszék oktatóinak gondolkodásmódját, munkamódszerét.

A hallgatók tankörben dolgoznak, az egyes feladatokat kiadó mesterek és a félévet végigkísérő állandó oktatók konzultációja mellett. A feladatok elvégzéséhez otthoni és órai munka egyaránt szükséges. A kész feladatok értékelése a feladatot kiadó mester vezetésével közösen történik, amelyen minden hallgató ismerteti a munkáját. A feladatok értékelésének több szempontja van: a koncepció gondolatisága, a gondolat dokumentációs színvonala (grafika, modell) és a szóbeli ismertetés minősége.

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company